Jaký bude superpavilon? Fakultní nemocnice Olomouc vypsala soutěž na nový pavilon B

Zase o kousek blíž k vybudování a zprovoznění nového „superpavilonu“ B, který bude stát na místě nedávno zbourané historické budovy známé jako Franz Josef, je Fakultní nemocnice Olomouc. Největší zdravotnické zařízení na střední Moravě vyhlásilo soutěž na zhotovitele objektu. Její výsledky by měly být známy na jaře příštího roku, kdy nemocnice plánuje veřejnosti představit podobu pavilonu i bližší harmonogram jeho výstavby.

Ilustrační foto: FNOL

„Do nového pavilonu B se přestěhují kompletně čtyři kliniky, a to neurologie, neurochirurgie, ortopedie a traumatologie. Své provozy do něj rozšíří také urgentní příjem, Radiologická klinika, centrální operační sály a Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny. V budově vznikne mimo jiné deset operačních sálů, tři sály pro jednodenní chirurgii se zázemím pro dospávání a jednotka intenzivní péče pro jmenované lůžkové obory,“ popisuje připravovaný objekt ekonomický náměstek ředitele FN Olomouc Tomáš Uvízl. „Nový pavilon B je klíčový pro zvýšení kvality zdravotní péče i další rozvoj nemocnice jako takové,“ dodává.


Historie původní budovy B známé jako Franz Josef se začala psát 1. dubna 1892, kdy bylo rozhodnuto vystavět v Olomouci novou nemocnici. Vystavěna byla v roce 1896 a její éra skončila na sklonku roku 2023 kompletní demolicí. Od příštího roku by na jejím místě měl začít vyrůstat nový pavilon, jenž klientům a pacientům olomoucké fakultní nemocnice poskytne špičkovou péči v tom nejmodernějším prostředí.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty