Horké novinky v medicíně: Veletrh zdraví napoví, jak správně pečovat o tělo i duši

Novinky i osvědčené postupy v medicíně hravou formou představí letošní Veletrh zdraví. V pátek 15. a sobotu 16. března ožije Pevnost poznání, interaktivní muzeum vědy Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci (PřF UP), pestrými aktivitami v oblasti duševního zdraví, první pomoci, péče o zuby nebo spánkové hygieny.

Foto: Adam Mráček

Přímo v prostorách science centra bude mít široká veřejnost možnost nechat si vyšetřit znaménka a naučit se správný postup samovyšetření prsu a varlat. Pro všechny věkové kategorie bude připraveno terapeutické pískoviště, na návštěvníky bude čekat také zubní víla nebo ukázka uplatnění 3D tisku v současné medicíně.

Už během týdne se budou ve spolupráci s Akademií věd konat přednášky v rámci právě probíhajícího Týdne mozku. Odborníci z Přírodovědecké fakulty UP v nich studentům středních škol i veřejnosti přiblíží klíčovou roli chemie v medicíně a farmacii, význam spánku pro člověka i další živočichy nebo nové směry vývoje protinádorové léčby.

Týden mozku

V pátek a sobotu si pak během Veletrhu zdraví budou návštěvníci Pevnosti poznání moci nacvičit kardiopulmonální resuscitaci nebo zjistit, jak se preventivně starat nejen o své tělo, ale i duši. Rovněž se naučí poslouchat svůj biorytmus a díky unikátní těhotenské vestě si na vlastní kůži vyzkouší fyzickou zátěž těhotenství.

„Veletrh zdraví je pro nás nejen příležitostí prezentovat nejnovější vědecké poznatky v oblasti medicíny, které mohou výrazně přispět ke zvýšení kvality života, ale zároveň platformou pro spolupráci s našimi dlouholetými partnery,“ dodává Roman Chvátal, programový ředitel Pevnosti poznání – Centra popularizace PřF UP.

Kompletní program veletrhu zdraví je na webu Pevnosti poznání.

Foto: Adam Mráček



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty