Šance pro Olomoucký kraj. Do boje o Evropu vstoupil Radim Sršeň

Olomoucký kraj sahá po velkém úspěchu. Po dlouhé době se může zástupce našeho regionu stát europoslancem. Starosta Dolních Studének a náměstek ministra pro místní rozvoj Radim Sršeň má šanci uspět, pokud ho voliči podpoří. Na kandidátce hnutí STAN a osobností pro Evropu je totiž nominován na čtvrtém volitelném místě.

Kandidaturu Radima Sršně do evropského parlamentu podporuje také předseda hnutí STAN Vít Rakušan. Foto: rs

"Rád bych využil všech svých znalostí, zkušeností i kontaktů a v případě důvěry byl aktivním europoslancem, který bude srdnatě a se vší Sršní energií hájit zájmy ČR i našeho šumperského regionu v Evropě. Čekají nás náročné debaty o budoucnosti kohezní a zelené politiky EU, do kterých bych se rád intenzivně zapojil, stejně jako do problematiky rozvoje venkova, měst a krajů, přeshraniční spolupráce, podpory slabších regionů a řešení prohlubujících se rozdílů v kvalitě života občanů EU," uvedl Radim Sršeň po oznámení kandidatury.

Zná Brusel jako své boty

Radim Sršeň jako starosta Dolních Studének a předseda MAS Šumperský venkov spolupracoval na řadě evropských projektů, které pomohly zlepšit život obyvatel v celém Olomouckém kraji. Při minulých krajských volbách získal na kandidátce Starostů a Pirátů nejvíc preferenčních hlasů.

Vystudoval evropská studia a diplomacii na Fakultě mezinárodních vztahů VŠE Praha, kde získal rovněž doktorát a dodnes zde vyučuje Evropskou unii a diplomacii na Katedře mezinárodních studií a diplomacie. Má za sebou mnoho aktivních účastí a vystoupení na předních světových konferencích, v Bruselu působí na různých pozicích již přes deset let.  Českou republiku zastupuje také při jednáních OSN v New Yorku.

"Zná Brusel jako své boty," prohlásil o Radimu Sršňovi světoběžník a politik Jan Farský. 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty