Do Drahanovic pro velikonoční výslužku. Komfort slepic zlepší rekonstrukce haly

K Velikonocím neodmyslitelně patří vajíčka. Ať už myslíte na malované kraslice, výslužku pro koledníky za pomlázku, nebo jen vajíčka na sto způsobů jako snídani během volna, určitě víte, že nejlepší vajíčka jsou ta od šťastných slepic. Právě taková nabízí drahanovický chov drůbeže, který spadá pod Zemědělské družstvo Senice na Hané.

Vajíčka z Drahanovic jsou od slepic z obohacených klecí nebo z halového podestýlkového chovu. Aby měly místní nosnice větší komfort, nechá jim ZD Senice na Hané zrekonstruovat už druhou halu, kde přibudou nové technologie. K modernizaci haly má dojít od dubna do října letošního roku. Nové technologie halového podestýlkového chovu splňují komfortní požadavky tzv. „welfare“ pro drahanovické nosnice a zaručuje jejich optimální životní prostor a podmínky pro kvalitní snášku vajec. Vejce pak lidé i na pultech prodejen najdou pod označením 2CZ.

„V halách se mohou nosnice volně pohybovat a projevovat tak přirozené chování, jako je hrabání, obrušování drápů, popelení a mohu se prolétnout. Samozřejmostí jsou také hřady a snášková hnízda. Snesená vejce jsou v co nejkratším časovém intervalu dopravována na třídírnu a je tím tak zabezpečena čerstvost a čistota,“ vysvětlil předseda ZD Senice na Hané Jaroslav Navrátil.

„Od našich spokojených slepiček se tedy můžete těšit na kvalitní čerstvá vejce od českého regionálního dodavatele, která jsou zdrojem velmi kvalitních bílkovin. V předstihu plníme nařízení vlády ČR na postupném rušení chovu slepic v obohacených klecích, které vstoupí v platnost po roce 2026,“ uzavřel pan Navrátil.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty