Neprojedete. Stavba lávky u Globusu uzavře o víkendu všechny silniční pruhy na Pražské

Stavba nové lávky přes Pražskou postupuje do další fáze a uzavře silnici. O víkendu 13. a 14. dubna se kvůli výstavbě podpěrné konstrukce uzavřou všechny jízdní pruhy v obou směrech. Tato úplná uzavírka se netýká pouze autobusů MHD.

Foto: Google Maps

Na místě starého mostu přes Pražskou, který stavební firma odstranila na podzim loňského roku, nyní vzniká nová lávka. Od poloviny února stavba mostu omezuje dopravu v jednom jízdním pruhu v každém směru, nyní je důvodem víkendové úplné uzavírky výstavba podpěrné konstrukce s překlenutím jízdního pruhu pomocí ocelových nosníků, včetně provedení ochrany proti pádu předmětů na vozovku. Podpěrná konstrukce pak bude sloužit pro bednění nové nosné konstrukce.

O víkendu bude tedy Pražská pro řidiče zcela neprůjezdná. Auta proto budou pro cestu z Olomouce a do Olomouce muset buď po obchvatu, nebo přes ulice Na Trati, Svatoplukovu a Křelovskou. 

Lávku spojující Neředín a Řepčín využívali zejména chodci a cyklisté pro překonání frekventované čtyřproudé silnice. Důvodem její rekonstrukce byl dlouhodobě špatný technický stav. Starý most nahradí nová třípolová lávka z předpjatého betonu, opět pro pěší a cyklisty. Přípravné práce začaly ještě před koncem loňského roku, hotová by měla být do 10. srpna 2024.

Zakázku se na podzim loňského roku podařilo vysoutěžit výrazně levněji a s financování navíc pomůže vysoká dotace. Předpokládaná cena zakázky byla 33,6 milionů korun s DPH, vítězná firma STRABAG, a.s. ji realizuje za 21,6 milionu korun s DPH. Zhruba 20 milionů korun pokryje dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty