Smrt mladého chodce a zranění tří dětí. Další smutná dramata na silnicích

Jedna tragická nehoda, druhá s vážnými následky pro trojici dětí. Na silnicích v regionu se ve čtvrtek večer odehrávala další dramata. Počet dopravních nehod s vážnými následky tak nadále roste.

Nehoda ve Šternberku skončila zraněním tří dětí a spolujezdkyně / Foto: Policie ČR

Ve čtvrtek 12. srpna okolo půl dvanácté v noci došlo v Olomouci v ulici Lipenská k tragické dopravní nehodě. Podle prvotních informací se střetla Škoda Octavia s dvaatřicetiletým chodcem, který svým zraněním na místě podlehl. U čtyřiadvacetiletého řidiče provedli policisté odbornou dechovou zkoušku i orientační vyšetření, zdali neřídil pod vlivem drog, vše s negativním výsledkem. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 30 tisíc korun. Policisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu usmrcení z nedbalosti, na který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody na jeden rok až šest let. Veškeré okolnosti a souvislosti s dopravní nehodou jsou předmětem dalšího šetření.

Ve stejný den okolo desáté hodiny večerní vyjížděli policisté k nehodě ve Šternberku v ulici Olomoucká. Podle prvotních informací se 40letý řidič vozu VW Golf nevěnoval plně řízení, vjel do protisměru a zde se střetl s druhým projíždějícím vozem taktéž zn. VW Golf, které řídil 30letý řidič. V důsledku střetu došlo k odhození auta, které řídil mladší z řidičů, a to následně narazilo do zaparkovaného Peugeotu. Spolu se čtyřicetiletým řidičem cestovaly ve vozidle tři nezletilé děti, které utrpěly zranění, se kterými byly předány do péče zdravotnické záchranné služby. Z druhého vozidla přepravili zdravotníci 27letou spolujezdkyni do nemocnice. Alkohol za volantem byl u obou řidičů vyloučen provedenou odbornou dechovou zkouškou. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. Dopravní nehodou se policisté i nadále zabývají.





INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty