Džemfest nabídne programovou novinku. Hlavními lákadly jsou Chinaski a O5 a Radeček

Oblíbený Džemfest, který se už 23 let koná v říjnu v Šumperku, si letos připravil nabitý hlavní program i zajímavé doprovodné akce. Novinkou je večer v kině Oko věnovaný tělesnému i duševnímu zdraví. Festival vyvrcholí v pátek 20. října v šumperském kulturáku, kde vystoupí kapely Chinaski, O5 a Radeček a další.

Publikum na Džemfestu rozparádí svými hity kapela Chinaski. Foto: FB

„Chinaski a Radečci na Džemfestu odehrají generálku na očekávaný koncert před televizními kamerami v pražské O2 areně, kde vystoupí hned druhý den. Obě kapely se totiž letos představí na Mejdanu s Impulsem,“ uvedl za pořadatele Tomáš Drenka.  

V bohatém programu 23. ročníku šumperského festivalu dále vystoupí úspěšný zpěvák Marcell s jeho all star bandem nabitým špičkovými muzikanty, jako je například ex bubeník Mandrage Matyáš Vondra nebo přední producent a kytarista Fiedlerski. „Na Džemfestu navíc dostanou šanci i talentovaní mladí umělci, kteří uspěli ve vyhledávací soutěži Objev roku Radia Haná. Těšit se můžete na absolutního vítěze kapelu The Middle Of The Sandwich,“ doplnil za pořadatele Ondřej Polák.  

Hudebně-taneční lahůdka čeká na posluchače také v samém závěru programu, kdy se poprvé v Šumperku představí svérázné duo DJ Friky & Dave Trumpeteer, které patří zejména v Praze mezi nejžádanější klubové interprety.

Nabitý doprovodný program

Džemfest navíc opět dostává své pověsti festivalu s přesahem. V rámci doprovodného programu nabídne besedy se skvělými hosty z úspěšného projektu Festival zdraví. Do Šumperka tak zavítá například kvantový fyzik profesor Jan Rak nebo přední český psycholog Heřman Čadil. Večer na téma Tvoření reality proběhne ve středu 18. října v sále kina Oko.

Atraktivní bude také filmová scéna v šumperském biografu, kde ve čtvrtek 19. října pořadatelé uvedou úspěšný dokument o skupině Chinaski Každej ví kulový. Projekce by se měli zúčastnit tvůrci i členové kapely.

Dalšími akcemi v rámci doprovodného programu bude Džem Up v Art Clubu v pátek 14. října a After Džem v John Baru v pátek 20. října.

Festival Džemfest, který se koná od roku 2000 v polovině října v Šumperku, patří mezi nejúspěšnější akce v kraji. Poslední roky bývá hlavní program vyprodaný (1400 lidí) a zřejmě se jedná o největší rockový festival konaný pod střechou v ČR.

V roce 2013 obdržel Džemfest Cenu Města Šumperk v kategorii Kultura. V roce 2014 obdržel festival Cenu Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury.

Děti z domovů zažijí Můj první fesťák

Akce bude mít tradičně také charitativní rozměr. Pořadatelé pozvou do Šumperka na celý víkend na třicet dětí z dětských domovů z celé Moravy v rámci „džemfestového“ projektu Můj první fesťák.

Vstupenky na hlavní večer jsou k mání v pokladně DK Šumperk nebo si je mohou zájemci objednat pohodlně přes webové stránky www.dzemfest.cz. Zde také najdou zájemci podrobné informace o festivalu, který je držitelem prestižní Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury a Ceny města Šumperka.

Facebook událost ZDE.


Džemfest přichází i letos s tradičně netradičním plakátem.

O5 a Radeček.

Marcell.

The Middle Of The Sandwich.

DJ Friky.

Mr. Dave Trumpeteer.



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty