Skoro sto dvacet fotografií Jindřicha Štreita na velké výstavě, mezi nimi i dosud nezveřejněné unikáty

Velikou výstavu se 118 velkoplošnými fotografiemi připravil pro olomouckou Galerii Šantovka slavný fotograf Jindřich Štreit. Návštěvníkům zde nabízí v pěti tematických celcích i takové fotografie, které ještě nikde vystaveny nebyly. Jedna část představuje i záběry z ulic Olomouce, kde jich Štreit doposud mnoho nevytvořil. Expozice, umístěná v prostorách obchodního centra, bude k vidění až do 20.srpna.

Foto: Rej.cz

Do výběru pro velkou výstavu zvolil Jindřich Štreit série fotografií z Japonska a z Francie, snímky na téma paliativní péče, sérii ze života handicapovaných lidí a konečně pátou výstavu, složenou ještě dále ze tří menších sérií fotografií, které fotograf vytvořil na zakázku pro knihy olomoucké spisovatelky Kamily Holáskové. Fotografie z jeho cest po Francii a Japonsku budou uveřejněny vůbec poprvé. Jednotlivé tematické sekce naleznete na pěti místech Galerie Šantovka.

Slavný fotograf obvykle vybírá téma vystavených fotografií podle místa, kde se expozice připravuje. Jeho nynější velká olomoucká výstava je ale jiná – už tím, že je tvořena pěti odlišnými celky. „Tato výstava má být především atraktivní pro lidi, kteří tudy procházejí, a právě proto jsme vybírali výstavy s různými tématy. Jde o to, aby si člověk přišel na své, právě proto jsme vybrali atraktivní fotografie na různá témata,“ okomentoval charakter nové výstavy Jindřich Štreit.

Více informací o výstavě naleznete ZDE.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty