Velký úspěch pro regionální hudební scénu. O5 a Radeček vyhráli Českého slavíka. Trofej rozbili už během oslav

Kapela O5 a Radeček, jejíž členové žijí v našem kraji v Šumperku, triumfovala v prestižní anketě Český slavík. V kategorii Píseň roku zvítězila se skladbou Hory opěvující Jeseníky. Zlatavou trofej přivezla domů do Šumperka rozbitou, šrámy utrpěla během mohutných oslav.

"Slavík patří našim fanouškům. Písničce Hory poslali tisíce hlasů a jen díky nim zvítězila v obrovské konkurenci skvělých songů," prohlásili O5 a Radeček po převzetí ocenění. Foto: Marta Říhová

„Za Slavíka jsme strašně rádi. Ani ne tak kvůli nám, ale kvůli všem lidem, kteří nám celé ty roky drželi palce a pomáhali nám. Jsme rádi i kvůli fanouškům, kteří nás podporují. Za ty roky, co jsou s námi, si tu cenu zasloužili,“ uvedl pro Denik.cz zpěvák Tomáš Polák.

Skupina O5 a Radeček byla v úzké nominaci na Píseň roku společně s kapelami Mirai, Jelen a zpěvákem Markem Ztraceným. Slavnostní vyhlášení  Českého slavíka proběhlo v pátek 24. listopadu v televizním přenosu TV Nova, který sledovalo přes dva miliony diváků. Radečci ihned po převzetí ceny připomenuli svůj původ ze Šumperka, což ocenil zejména další šumperský rodák na jevišti, moderátor večera Ondřej Sokol.

Oslavy byly mohutné

„Tahle cena patří 100% našim fanouškům. Slavík není naše zásluha, ani ji nemáme díky nějaké porotě nebo akademii. Písničce Hory poslali tisíce hlasů naši fanoušci a jen díky nim zvítězila v obrovské konkurenci skvělých songů. Vážíme si toho a nikdy vaši přízeň nebudeme brát jako samozřejmost,“ poděkoval Tomáš Polák.

Domů do Šumperka přivezli muzikanti trofej ve zbídačelém stavu. "Oslavy byly mohutné a my jsme tu cenu půjčili každému, kdo chtěl. Podle toho taky dopadla. Jak jsme slavili, pár součástek se po barech ztratilo,“ směje se zpěvák. 

V následujícím období chystá kapela koncerní šňůru Hory Tour, která začne 9. prosince ve ski areálu Karlov pod Pradědem a zastaví se mimo jiné také v Hanušovicích. Více informací na www.MamRadHory.cz.




 




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty