Velikonoční tradice ožívají. Zámek Čechy pod Kosířem a Arboretum Bílá Lhota lákají veřejnost na speciální program

Svátky jara jsou tady a s nimi i speciální program na Zámku Čechy pod Kosířem a v Arboretu Bílá Lhota. Přivítejte s námi probouzející se přírodu, potěšte se pohledem na živá zvířata, otestujte svoji zdatnost v lanové soutěži nebo si upleťte vlastní pomlázku. Na kouzelných místech, která se po zimě ožívají, vám splníme každé velikonoční přání!

Zámek Čechy pod Kosířem obklopený parkem nedaleko Prostějova láká od 29. března do 1. dubna na aktivity pro celou rodinu. Těšte se na klasické i hrané prohlídky, pátrací hru v parku, zaječí foto point, ale i tvůrčí dílničky v Hanácké ambasádě, kde si navíc můžete koupit něco na památku a podpořit tak regionální řemeslníky. "Na Velikonocích u nás na zámku mám rád nadšení lidí po "zimním spánku" nabuzených nejen na poznávání, ale doslova hltání jarních vjemů, kterých je zámek a náš park vskutku plný. Osobně se těším na nově otevřenou výstavu "Pověsti v komiksu", která hravou formou přiblíží dosud spíše neznámou historii zámku a jeho okolí, " zve na bohatý program kastelán Martin Váňa.

Děti si mohou pohladit ovečku s jehňátky

Pokud máte rádi překvapení, pak si nenechte ujít návštěvu Arboreta Bílá Lhota nedaleko Litovle, kde se velikonoční radovánky konají v sobotu 30. března. Nejenže se můžete inspirovat ukázkami zdobení kraslic, ale dokonce si pohladit ovečku s jehňátky a další zvířata ze záchranné stanice Pateřín. „ Letošním velikonočním překvapením bude vypouštění nových ryb do rybníka. A nejen to! Pro návštěvníky také otevřeme zemědělské expozice, kde si mohou koupit letničky z naší vlastní produkce. Děti jistě potěší obří pískoviště,“ láká do arboreta jeho správkyně Barbora Součková. Chybět nebude ani oblíbený jarmark, který obohatí nové stánky. Věděli jste, že v arboretu se nachází 300 druhů vzácných dřevin-listnaté, jehličnaté a stále zelené dřeviny ze Severní Ameriky, Japonska, Číny a dalších zemí? Ideální místo pro relaxaci, nemyslíte? 

Volné sváteční dny můžete strávit také zábavou a poznáním v expozicích Vlastivědného muzea v Olomouci, kde budeme mít otevřeno v pátek od 10 do 17 hodin a o víkendu od 10 do 18 hodin. V pondělí odpočíváme a máme zavřeno.

Více o programu na webech Zámku Čechy pod Kosířem a Arboretu Bilá Lhota




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty