Proč vylezl Janek Ledecký na střechu radnice? A proč šel potom na Andrův stadion?

Andrův stadion, Moravská filharmonie Olomouc a čtyři slavní zpěváci. Přípravy na open-air koncert „Festival filharmonie“ vrcholí. Do Olomouce vyrazil jeden ze sólistů Janek Ledecký, sešel se s primátorem Miroslavem Žbánkem, prohlédl si radnici a na její střeše natočil unikátní pozvánku. Poté vyrazil na Andrův stadion, kde se už brzy tato show odehraje. Ve stejné době skladatel a pianista Michal Worek dokončil speciální aranžmá jen pro festival.

Foto: Daniel Schulz

„Vznikly tak další písně, které fanoušci velmi dobře znají, ale kabát, do kterého budou oděny, už nemůže být honosnější. Každá píseň má sílu poutat, ať už zní něčí hlas bez doprovodu v kostele, s přáteli na potlachu, s malou kapelou, nebo big bandem. Když se k němu ale přidá filharmonie, stane se často něco výjimečného. Věříme, že všechny ty nástroje, všechen ten nádherný hřmot lidé uslyší, protože tam to je. Tam to bude. A bude to 9. června na Andrově stadionu,“ uvádí Iveta Gronská, koordinátorka festivalu.

Společným záměrem klubu i filharmonie je ukázat veřejnosti, že i ryze fotbalový stadión může být místem pro jedinečný kulturní zážitek. Celovečerní program se odehraje 9. června 2023 od 19 h v Olomouci, přímo v srdci druhého nejvýznamnějšího památkového centra ČR, pod širým nebem na Andrově stadionu. Přesně tam totiž dojde ke spojení klasického orchestru, pod dirigentskou taktovkou Jana Kučery a hostujícího Hanze Sedláře, s největšími hity předních interpretů svých žánrů z naší hudební scény.

Na pódiu se v samostatných vstupech představí Vojta Dyk, Janek Ledecký, Eva Urbanová či Bohuš Matuš, celým večerem bude provázet jako moderátorka Emma Smetana.

VSTUPENKY PRO ZAHRADU

Vstupenky jsou v předprodeji v síti Ticketportal celostátně, Olomoučané si je však mohou zakoupit i přímo v Turistickém a informačním centru v podloubí radnice. Část výtěžku ze vstupného putuje na dobročinný projekt „Otevřeme zahradu“ hospice na Svatém Kopečku u Olomouce.

Foto: Daniel Schulz 

Foto: Daniel Schulz 

Foto: Daniel Schulz 

Foto: Daniel Schulz 

Foto: Daniel Schulz 

Foto: Daniel Schulz 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty