Už jste byli na olomoucké Krvavé pavlači? V září máte jedinečnou šanci, bude zpřístupněna

Krvavá pavlač, kde byl podle legendy zavražděn král Václav III., hospodářský dvůr bývalého Olomouckého hradu a další místa této nejpamátnější části Olomouce můžete výjimečně osobně navštívit v sobotu a neděli 9. a 10. září.

Olomoucký hrad | Foto: Muzeum umění Olomouc | Aleš Jungmann

V době olomouckých oslav Dnů evropského dědictví si budou moct návštěvníci Arcidiecézního muzea prohlédnout kromě nové půdní expozice Zde se nacházíte | Svatováclavské návrší v proměnách staletí a zrekonstruovaného Zdíkova paláce také některé neveřejné prostory a méně známá místa objektu bývalého kapitulního děkanství. Zpřístupněna bude např. Krvavá pavlač nebo hospodářský dvůr. Prohlídku si můžete zpříjemnit prostřednictvím pracovního listu. Vstup po oba dny bude ZDARMA!

Dny evropského dědictví každoročně přináší spoustu kulturních akcí, festival street artu, velký večerní open air koncert klasické hudby a další koncerty současných kapel, otevřené dvorky a mnoho dalšího, co příjemně oživí centrum Olomouce. Součástí jsou také otevřené památky a muzea. Více o letošních Dnech evropského dědictví v Olomouci se dočtete zde

Mimořádně otevřeno!

SO - NE 9. a 10. září 2023

10:00 – 18:00 ARCIDIECÉZNÍ MUZEUM (VSTUP VOLNÝ)


Foto: Muzeum umění Olomouc | Aleš Jungmann

Foto: Muzeum umění Olomouc | Aleš Jungmann



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty