Čarodějnice do Zoo Olomouc přilákaly další tisíce návštěvníků. A proč o týden dříve?

Pěkné počasí pospolu s doprovodnou akcí „Předsletová konference čarodějnic“ přilákaly v sobotu 23. dubna do zoo úctyhodných 3730 návštěvníků, což je prozatím letošní druhý nejvyšší počet za jediný den! Zoo Olomouc tak pokračuje v trendu vysokých návštěv z velikonočního víkendu.

Foto: Zoo Olomouc

Malé i velké čaroděje po úspěšném proletění všemi stanovišti čekala v cíli odměna v podobě dárků ze zoo a opékání špekáčků. U vstupu si mohli zájemci vyzkoušet písmomalířství brkem a tuší, let na koštěti, ale i středověké mučící nástroje, po nichž se k zápůjčce do domácího užívání, sháněla, nevíme, proč, značná část mužské populace. Velké oblibě se těšil úkol rozpoznávání bylinek i havěti, pozadu nezůstal ani hejkalův čarodějný kvíz. O malování na obličej a fotostánek s čarodějnicí a rekvizitami z její chýše projevil zájem také nejeden nadšenec.

Proč se vlastně v zoo pořádá speciální čarodějnický program už týden před oficiálním svátkem čarodějnic, tedy slavnou filipojakubskou nocí, která připadá na sobotu 30. dubna? V zoologické zahradě dobře vědí, že konkurovat plnohodnotným „čarodějnickým“ programům včetně velké vatry nemá valný smysl, a tak raději pořádají o týden dříve předsletovou konferenci.

„Na této konferenci u nás čarodějnice dostávají instrukce k nadcházejícím oslavám,“ vysvětluje s úsměvem mluvčí zoo Iveta Gronská. Povedené strašidelné a čarodějné dekorace ale velmi pravděpodobně uvidí návštěvníci zahrady i v sobotu 30. dubna.

Vysoká návštěvnost posledních víkendů nasvědčuje tomu, že se turistická sezóna úspěšně rozbíhá. Zoo tak má velkou šanci dohnat propady z minulých sezon, negativně ovlivněných proticovidovými opatřeními. Vloni , kdy muselo být čtvrt roku zcela zavřeno a zahradě se propadly příjmy ze vstupného, v hojné míře pomáhala i veřejnost mnoha finančními dary. Letos snad bude opět vše tak, jak má být. 

Foto: Zoo Olomouc



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty