Města i krajina: propadněte kouzlu jedinečných uměleckých fotografií Hané

Nechte se unést kouzlem zlatých vlnících se lánů obilí, které se rozprostírají v půvabném kraji zvaném Haná, jenž se mimo jiné vyznačuje i bohatými kulturními tradicemi a folklorem. Prozkoumejte to nejkrásnější, co tato oblast nabízí, a to v nově připravované knize plné nádherných fotografií – Čarovná Haná.

Část fotografií v knize Čarovná Haná se věnuje Olomouci

„Nejkrásnější fotografie každého regionu vyhotoví vždy jen lokální fotografové. Oni vědí, kdy které místo vypadá nejlépe, kdy se tam vyplatí jít v zimě a kdy na jaře, zda je hezčí ráno nebo ve večerní zlatou hodinku. Tito místní umělci jsou však často neznámí a nemají mnoho možností svoje fotografie vydávat knižně. A právě pro ně jsme vytvořili edici Čarovné Česko a v ní mohou prezentovat svá díla a zároveň ukázat, jak čarovný může být jejich vlastní region,“ říká známý fotograf Milan Paprčka.

Region je obklopený několika krásnými městy střední Moravy, které kniha vyobrazuje v té největší kráse. ,,Centrem tohoto regionu je město Olomouc, jehož klenotem je barokní sloup Nejsvětější Trojice a krásná zoologická zahrada, která návštěvníkům nabízí obří žraločí akvárium. Dalším krásným městem této oblasti je Mohelnice, ve které se dochovala řada historických památek, v blízkosti se nachází například hrad Bouzov. Nelze opomenout ani město Kroměříž, jenž uchvátí svojí Květnou zahradou, která se spolu se zdejší Podzámeckou zahradou zapsala do seznamu památek UNESCO, město Přerov s přírodní památkou Zbrašovská aragonitová jeskyně, město Prostějov, jenž uchvátí například svojí botanickou zahradou anebo město Holešov se zdejší renesanční perlou – Šachovou synagogou. Pýchou Hané jsou i zámky, které tato oblast nabízí. Jedná se o zámek Náměšť na Hané, kde si můžete prohlédnout sbírku míšeňského porcelánu, zámek Plumlov u Plumlovské přehrady, která patří mezi nejstarší přehradní nádrže v České republice anebo zámek Úsov, jenž se může pyšnit svým Lovecko-lesnickým muzeem,“ popisuje oblast Blanka Imramovská, která zastřešuje projekt.

Kniha nabízí již zmiňované nádherné fotografie, které poukazují na jedinečný talent nejlepších amatérských fotografů této oblasti. ,,Publikace je tvořená neuvěřitelně krásnými fotografiemi, kde místní fotografové zachycují unikátní momenty, které celé knize dodají tu správnou atmosféru. Tato publikace se stane ideálním dárkem, a zároveň Vám představí krásy Hané nevšedním, originálním a čarovným pohledem,“ zakončuje Blanka Imramovská z CBS Nakladatelství.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Jarní Flora Olomouc
INZERCE
Chata Kouty