Cyklisté a koloběžkáři si mohou v Olomouci vybrat ideální místa pro stojany

Kde zaparkovat kolo nebo koloběžku? Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stojanových míst pro parkování jízdních kol, parkovacích boxů pro sdílená jízdní kola nebo elektrokoloběžky a sdružených míst kombinující obě varianty.

Cyklisté si mohou sami vybrat místa pro stojany

Stačí kliknout na odkaz na mapovou aplikaci a vybrat si bit.ly/stojany-olomouc. Na úvodní stránce se lidé dozvědí základní informace i to, jak by měla vypadat vhodná lokalita pro umístění, nebo jak stanovit vhodný počet odstavných míst. Dále se prokliknou přímo do mapy

„Po ukončení sběru podnětů proběhne jejich vyhodnocení a výsledkem bude vytvoření koncepce rozvoje parkovacích míst pro jízdní kola a koloběžky ve městě. Finálním výsledkem bude vytvoření veřejné mapy s aktuálním umístěním všech stojanů a boxů na území města i nových míst vhodných pro jejich umístění i se stanovením jednotlivých etap,“ objasnil náměstek primátora Tomáš Pejpek.

Podměty bude radnice sbírat do konce měsíce května. „Do sběru dat by se mělo zapojit co nejvíce lidí. Sdílení mapové aplikace proto silně podporujeme,“ ujistil Martin Luňáček z Útvaru hlavního architekta.

Vytvoření parkovací koncepce doporučil městu evropský audit parkovací politiky ParkPAD, který byl zpracován v projektu NXTLVL Parking. Projekt je spolufinancován z program INTERREG CENTRAL EUROPE PROGRAMME 2021-20. 



INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty