Kuriózní případ: zloději sice ukradli drahé auto, stačila jim ale jen malá projížďka a věci z vozu

I takové případy se stávají. Na policejní linku 158 se obrátil 54letý muž z Litovelska s tím, že postrádá své auto značky Volkswagen. Potvrdilo se, že auto někdo opravdu ukradl. Majitel ho měl ale za malou chvíli zpátky. Bez škody se to ale neobešlo.

Ilustrační foto: Pixabay.com

Muž oznámil, že si vozidlo téhož dne ráno zaparkoval v Olomouci, nedaleko svého zaměstnání. Po práci si zanesl do auta nějaké věci a po uzamčení vozu se vydal na nákup. Pravděpodobně někde na cestě do obchodu ztratil klíče od vozu, což zjistil až během placení nákupu. Po marných pokusech o jejich nalezení nakonec zamířil vlakem k domovu, aby si vyzvedl náhradní klíč. Poté sedl na svůj motocykl a zamířil zpět do Olomouce. Bohužel auto na místě, kde jej ráno ponechal, nenašel, a proto se obrátil na policisty.

Po vozidle se rozběhlo intenzivní pátrání, které během krátké doby přineslo kýžený výsledek. Policisté pohotovostního a eskortního oddělní jej i s klíčky v zapalování nalezli odstavené jen o několik set metrů dál od místa, kde jej muž ráno zaparkoval.

Po převzetí a prohlídce vozidla konstatoval, že mu někdo interiér prohledal a odcizil z něj autokameru a z batohu flashdisk a dvě minerálky.

Policisté případ prověřují pro podezření ze spáchání přečinu neoprávněného užívání cizí věci, za který trestní zákoník ukládá trest odnětí svobody až na dvě léta nebo zákaz činnosti.




INZERCE
Ostrov realit Ostrov realit

Názory k článku

Redakce Rej.cz není odpovědná za obsah diskuze. Každý přispěvatel nese právní odpovědnost za své zveřejněné názory.



INZERCE
Radio Haná
INZERCE
Chata Kouty